Total cost = Rs 225 + Rs 15 = Rs 240

Selling price of watch = Rs 300

By using the formula,

Gain = selling price – cost price

= Rs 300 – Rs 240

= Rs 60

By using the formula- profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

we can find the answer

According to the question if cp is 5x then the sp is 7x , hence profit would be 2x

now putting these values in the formula- profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

we get the ans as 40%

We know that the cost price of 9 apples = Rs 9.60

Cost price of 1 apple = Rs 9.60/9

Selling price of 11 apple = Rs 12

Selling price of 1 apple = Rs 12/11

By using the formula - profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

According to the question if cp is 25x then sp is 35x and the profit is 10x now putting these values in -

profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\) in this formula we can use (780-cp) in place of profit or loss and can calculate cp.

Let Rs x be the SP of one honeypot.

SP of 45 pots=Rs. 45x

Loss=SP of 3 =Rs. 3x But loss=CP−SP

CP=loss+SP=3x+45x=Rs. 48x

profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\), using this formula we can calculate the cp first then the actual loss can be found by (cp-sp)

profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

profit or loss %\\(= {Profit/loss \\times 100 \\over C.P}\\)

Here c.p is 12,000+400 =12,400

and loss is 12,400-11,470 = 930

putting these values in the formula we get 7.5% as an answer.